Tijesto koje se ne diže, za koje nije potrebno paliti pećnicu i koje možete ispeći u svega pet minuta? Moguće je, a imamo i sjajne recepte!
Za doručak pripremite ukusne engleske muffine koji će se divno sljubiti s omiljenim dodacima, a za ručak birajte flatbread ili pak se bacite na pripremu slasnih meksičkih tortilja po našem receptu koji uspijeva baš uvijek.
Doručak će postati još malo raskošniji dodate li mu jednostavna, meka i sočna engleska peciva iz Engleske. Odlično se slažu uz poširana ili jaja na oko, a koristiti ih možete i kao bazu za različite sendviče.
Flatbread obožavamo zbog činjenice da ove kruščiće možemo kombinirati s nebrojeno mnogo jela, ali i zato što je priprema neopisivo jednostavna.
Mekši su od tortilja, pripremaju se brže od dizanog tijesta, a odlično će poslužiti i kao podloga za različita punjenja, ali i kao brzinska zamjena za tijesto za pizzu. Premazati ih možete začinskim biljem i češnjakom, pa poslužiti uz jušna jela, kao dio finog grčkog gyrosa ili naprosto grickati uz umake ili salate.
Vjerujemo kako ste do sada već otkrili čari domaćih tortilja. Pripremaju se brzo, od tek nekoliko jednostavnih sastojaka, a umotane u krpu mogu stajati i do nekoliko dana.
Umotajte ih u slasne smotuljke s omiljenim meksičkim sastojcima kao što su grah, kukuruz i meso po odabiru ili ih iskoristite za fine quesadille.
Dobar tek!