Špajza 25. studenoga 2022.

Flatbread, tortilje ili engleski muffini - kruščići iz tave koje redom obožavamo!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravi na čekanje da se tijesto digne i zagrijavanje pećnice prije samog uživanja u finim, mekim pecivima. Ove tri ideje za kruščiće iz tave zasigurno će te osvojiti!

Voliš sve one kiflice, štapiće, kroasane, peciva, lepinje... Stvarno voliš, znamo. Ali trebaš nešto puno, puno brže i jednostavnije? Onako, za nbeko lijeno popodne u dobrom društvu. Ili kao zamjenu za kruh u zadnji tren. Pripremi se spremiti ove recepte. Flatbread, tortilje i engleski muffini - to su redom recepti koje ćemo ti servirati. Tijesto za njih se ne diže, ne moraš paliti pećnicu, a možeš ih ispeći u svega pet minuta. Moguće je!

Za vikend doručak pripremi ukusne engleske muffine koji će se divno sljubiti s omiljenim dodacima, a za ručak biraj flatbread ili se pak baci na pripremu slasnih meksičkih tortilja po našem receptu koji uspijeva baš uvijek.

 

pogačice Možda vas zanima... Tijesto od samo tri sastojka pretvara se u fantastične pogačice i tortilje Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Doručak će postati još malo raskošniji ako uz sve ono što se nalazi na tvom stolu serviraš i jednostavna, meka i sočna engleska peciva iz Engleske. Odlično se slažu uz poširana ili jaja na oko, a koristiti ih možete i kao bazu za različite sendviče.

 

Kruščići Možda vas zanima... English muffins - fantastični engleski kruščići iz tavice Kolumne

 

engleski muffini | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Flatbread obožavamo zbog činjenice da ove kruščiće možemo kombinirati s nebrojeno mnogo jela, ali i zato što je priprema neopisivo jednostavna.

Mekši su od tortilja, pripremaju se brže od dizanog tijesta, a odlično će poslužiti i kao podloga za različita punjenja, ali i kao brzinska zamjena za tijesto za pizzu. Premazati ih možeš začinskim biljem i češnjakom, pa poslužiti uz jušna jela, kao dio finog grčkog gyrosa ili naprosto grickati uz umake ili salate. 

 

Možda vas zanima... Flatbread – jednostavniji od pizze, slasniji od tortilja Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Vjerujemo da si već do sad otkrila/otkrio čari domaćih tortilja. Pripremaju se brzo, od tek nekoliko jednostavnih sastojaka, a umotane u krpu mogu stajati i do nekoliko dana.

Umotaj ih u slasne smotuljke s omiljenim meksičkim sastojcima kao što su grah, kukuruz i meso po odabiru ili ih iskoristi za fine quesadille.

Možda vas zanima... Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek Recepti

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.