Recepti 02. veljače 2017.

Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam sjajnu ideju za današnji ručak - cijeli postupak pripreme najboljih domaćih tortilja koje uspiju baš svaki put!

Zamijesite tijesto koje će na kraju biti daleko boljeg okusa od onog kupovnog, pripremite nadjev i sve dobro zapakirajte u smotuljak sreće. Pripremite i nešto zelene salate i ribanog sira kako bi spoj bio kompletan. Brz i jednostavan ručak, od početka do kraja pripremljen kod kuće - može li bolje?

Za pripremu tortilja potrebno vam je:

  • 400 g brašna
  • 150 ml vode
  • 80 ml ulja
  • Prstohvat praška za pecivo
  • Sol

Tortilje od pšeničnog brašna | Author: Thinkstock Thinkstock

Za pripremu nadjeva:

  • 1 glavica luka
  • 1 konzerva graha
  • 1 konzerva kukuruza
  • 400 g pilećih prsa
  • 3 žlice pelata
  • Čili
  • Sol, papar
  • Paprika
  • Zelena salata
  • Ribani sir

Priprema:

  1. Tijesto pripremite tako da pomiješate brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte ulje.
  2. Vodu zagrijte pa je postepeno dodajte vruću vodu dok ne dobijete kompaktno tijesto.
  3. Pustite da odmori 15 minuta pa ga podijelite na okruglice.
  4. Razvaljajte svaku okruglicu i pecite na zagrijanoj tavi dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
  5. Okrenite pa isto toliko pecite s druge strane.
  6. Nadjev pripremite tako da najprije nasjeckate luk na rezance.
  7. Kratko ga pirjajte pa dodajte piletinu nasjeckanu na komadiće.
  8. Zatvorite je sa svih strana.
  9. Dodajte joj sitno sjeckanu papriku u boji i koju žlicu vode.
  10. Pirjajte pa dodajte kukuruz i grah.
  11. Ubacite dvije žlice pelata, začine i kratko pirjajte.
  12. U tortilju posložite sjeckanu salatu, nadjev i pospite ribanim sirom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.