gastro postao
Donosimo vam sjajnu ideju za današnji ručak - cijeli postupak pripreme najboljih domaćih tortilja koje uspiju baš svaki put!
Zamijesite tijesto koje će na kraju biti daleko boljeg okusa od onog kupovnog, pripremite nadjev i sve dobro zapakirajte u smotuljak sreće. Pripremite i nešto zelene salate i ribanog sira kako bi spoj bio kompletan. Brz i jednostavan ručak, od početka do kraja pripremljen kod kuće - može li bolje?
Za pripremu tortilja potrebno vam je:
- 400 g brašna
- 150 ml vode
- 80 ml ulja
- Prstohvat praška za pecivo
- Sol
Za pripremu nadjeva:
- 1 glavica luka
- 1 konzerva graha
- 1 konzerva kukuruza
- 400 g pilećih prsa
- 3 žlice pelata
- Čili
- Sol, papar
- Paprika
- Zelena salata
- Ribani sir
Priprema:
- Tijesto pripremite tako da pomiješate brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte ulje.
- Vodu zagrijte pa je postepeno dodajte vruću vodu dok ne dobijete kompaktno tijesto.
- Pustite da odmori 15 minuta pa ga podijelite na okruglice.
- Razvaljajte svaku okruglicu i pecite na zagrijanoj tavi dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
- Okrenite pa isto toliko pecite s druge strane.
- Nadjev pripremite tako da najprije nasjeckate luk na rezance.
- Kratko ga pirjajte pa dodajte piletinu nasjeckanu na komadiće.
- Zatvorite je sa svih strana.
- Dodajte joj sitno sjeckanu papriku u boji i koju žlicu vode.
- Pirjajte pa dodajte kukuruz i grah.
- Ubacite dvije žlice pelata, začine i kratko pirjajte.
- U tortilju posložite sjeckanu salatu, nadjev i pospite ribanim sirom.
Dobar tek!