Špajza 13. siječnja 2017.

Isprobajte: Umotajte doručak u tortilju

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jaja, tunjevina, losos, šunka ili sir. U tortilju možete umotati baš sve!

Užurbana jutra nisu nam nikakva nepoznanica. Previše puta odgođena budilica često rezultira brzim doručkom s nogu ili onim iz pekare. Da biste izbjegli takve situacije i u svaki novi dan ušli uživajući u kvalitetnom doručku, probajte zamotati svoj doručak u tortilju.

Kombinacija je nebrojeno mnogo. Od klasičnog punjenja koje uključuje omlet na tisuću i jedan način do nekih sasvim novih, ali nezamislivo ukusnih spojeva.

Jednostavna opcija pripreme tortilje za doručak jest ona u kojoj kombinirate svoje najdraže sastojke, kratko ih popržite na maslinovom ulju, dodate jaje, sve dobro pomiješate i zarolate. Dodaci poput šunke, sira i omiljenog sezonskog povrća idealno će se složiti u finom smotuljku, a vama dati dovoljno energije koja vam je potrebna da izdržite do ručka.

zdrave tortilje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tortilje također možete premazati omiljenim namazom poput domaćeg hummusa, sirnog namaza ili kakve paštete od tune, dodati povrće kao što je zelena salata, kukuruz i paprika pa zarolati u ukusan i zdrav doručak.
Još zdravija varijanta jest ona u kojoj se spajaju okusi dimljenog lososa, avokada i biranog povrća.

Sjajna opcija mogu biti i quesadille, osobito ako vam je ostalo ručka od prethodnog dana. Tortilju bacite na tavu, nadjenite je komadićima mesa, šunke ili tune, pospite sirom i kiselim krastavcima pa preklopite drugom tortiljom. Preokrenite i na laganoj vatri pecite dok se sir ne otopi. Jednostavno, ukusno i ono najbolje – više nikada nećete napustiti kuću ili stan gladni. 

Doručak u tortilji možete pripremiti i dan ranije pa još više skratiti jutarnje pripreme. Recept za domaće tortilje potražite među našim receptima.

tortilje Možda vas zanima... Ultimativni recept za domaće tortilje Recepti

Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.