gastro postao
Najukusniji riblji zalogaji u mekanom tijestu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 303
Potrebno vam je
- 500 g bijela riba
- 2 režanj češnjak
- 1 kom limun
- 1 žlica ulje sezamovo
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- sol
- 1 šaka korijander
- 8 kom tortilja, kukuruzna
- 2 šalica kupus glavati, bijeli
Priprema
- Oslić ili bakalar pomiješajte s češnjakom i limunovom korom. Ostavite sa strane.
- U velikoj tavi zagrijte sezamovo ulje pa pirjajte narezane poriluk, paprike, naribani kupus i prstohvat soli 5 – 7 minuta ili dok se povrće ne smežura.
- Mješavinu rasporedite prema stranama tave pa u sredinu dodajte komade ribe. Pirjajte 2 minute, neprestano miješajući pa ribu prekrijte povrćem i dodajte još jedan prstohvat soli. Poklopite pa kuhajte 5 minuta ili dok riba nije posve kuhana. Poprskajte limunovim sokom i pospite korijandrom.
- U međuvremenu pripremite tortilje, pareći ih dvije do četiri istodobno u košari parilice koja se nalazi na loncu s kipućom vodom ili ih lagano prepržite na malo ulja.
- Na kraju stavite oko 1 žlicu ribanog kupusa na jednu polovicu zagrijane tortilje, pa na kupus stavite oko 2 žlice riblje mješavine. Zarolajte tortilju.
Najukusniji riblji zalogaji u mekanom tijestu