gastro postao
Jelo meksičkih korijena koje će se lako ustaliti na svakom stolu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 782
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 500 ml vinski ocat
- 4 kom tortilja
- 200 g tvrdi sir
- 200 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
Priprema
- Pomiješajte tanko nasjeckan luk i vinski ocat u zdjeli. Ostavite da odstoji oko pet minuta i procijedite tako da ostane samo ocat.
- Ugrijte dvije tortille u tavi na umjerenoj temperaturi oko 40 sekundi. Okrenite tortille i ostavite još nekoliko sekundi. Na polovicu svake tortille naribajte četvrtinu sira, stavite dva komada puretine i četvrtinu luka. Preklopite tortillu i pržite dok se sir ne počne topiti.
- Okrenite ih i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Premjestite u tanjur i držite na toplom do posluživanja. To ponovite s drugim dvjema tortillama.
Izvor Skuhatćute