Kakav spoj: Bijela pizza s grahom i špinatom

Stockfood
Klasičnu pripremu pizze začinite maslinovim uljem, češnjakom i različitim vrstama sira pa se upoznajte s novim okusima tog nenadmašivog klasika
Vidi originalni članak

Barem jednom na stranu stavite klasičnu pripremu pizze s rajčicom, sirom i šunkom i prepustite se nekim novim okusima koje donosi bijela pizza. Neće vam biti potrebno vrhnje već samo dobra doza češnjaka, fino domaće maslinovo ulje, bijeli grah, sir i špinat. Uzmite si malo vremena, zamijesite tijesto i navalite na sasvim nove okuse omiljene pizze.
 


Potrebno vam je:

  • 500 g bijelog brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 250 ml tople vode
  • 8 žlica maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 g ribanog sira
  • 200 g špinata
  • 100 g bijelog graha iz konzerve
  • 1 žlica soli

Priprema:

  1. Kvasac pomiješajte s toplom vodom, dodajte žličicu brašna i šećer.
  2. Pustite da se diže pola sata, a zatim pomiješajte s pet žlica maslinovog ulja, brašnom i soli.
  3. Zamijesite tijesto i pustite da se diže barem sat vremena.
  4. Za to vrijeme operite špinat i kratko ga blanširajte u vreloj vodi, minutu ili dvije.
  5. Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga i stavite na zagrijani lim na 200 stupnjeva, na desetak minuta.
  6. Izvadite tijesto pa ga poprskajte ostatkom maslinovog ulja.
  7. Pospite bijelim grahom i protisnutim češnjakom.
  8. Dodajte sir i špinat koji ste dobro ocijedili.
  9. Vratite u pećnicu na još desetak minuta.
  10. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr