Crumble s kruškama i jabukama u hit desertu

Thinkstock
Jesi li spremna za jabuke i kruške u hit desertu? Voćno zapečeno savršenstvo predstavlja pravu deliciju zahvaljujući posipu od brašna i maslaca.
Vidi originalni članak

 

Recepti Brzi desert – karamelizirane kruške

 

Jesenski desert Brze kruške iz pećnice za slasniji dan

 

Potrebno vam je:

  • 400g krušaka
  • 350g jabuka
  • 120g šećera
  • 4 žlice vode
  • žlica limunova soka
  • 1 i pol žlica kukuruznog brašna
  • žlica bademova brašna
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 175g brašna

 

Priprema:

  1. Oguljene kruške i jabuke izreži na sitne kocke. Posloži voće po dnu keramičke posude za pečenje koju ste premazali maslacem. Dodaj šećer, limunov sok, kukuruzno i bademovo brašno te aromu vanilije. Sve protresi. 
  2. Peci oko 10 minuta na 220 stupnjeva. Za to vrijeme pripremi tijesto. U zdjeli rukama izradi brašno i komadiće maslaca dok ne dobiješ komadiće nalik krušnim mrvicama. Umiješaj šećer i mješavinu začina.
  3. Ravnomjerno rasporedi komadiće po voću te lagano pritisni vilicom. Smanji temperaturu pećnice na 200 stupnjeva i peci još 20 minuta dok korica ne dobije zlatnosmeđu boju. Posluži uz slatko vrhnje ili sladoled.

 

Posjeti Gastro.hr