Recepti 2244 prikaza 29. rujna 2018.

Kakav spoj: Drobljenac s kruškama i jabukama

Crumble
Thinkstock
Jabuke i kruške u hit desertu

Spoj kruški i jabuka u ovom drobljencu neodoljivo podsjeća na crumble. Voćno zapečeno savršenstvo predstavlja pravu deliciju zahvaljujući posipu od brašna i maslaca.

 

Možda vas zanima... Brzi desert – karamelizirane kruške Recepti

 

Možda vas zanima... Brze kruške iz pećnice za slasniji dan Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 400g krušaka
  • 350g jabuka
  • 120g šećera
  • 4 žlice vode
  • žlica limunova soka
  • 1 i pol žlica kukuruznog brašna
  • žlica bademova brašna
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 175g brašna

 

Priprema:

  1. Oguljene kruške i jabuke izrežite na sitne kocke. Posložite voće po dnu keramičke posude za pečenje koju ste premazali maslacem. Dodajte šećer, limunov sok, kukuruzno i bademovo brašno te aromu vanilije. Sve protresite. 
  2. Pecite oko 10 minuta na 220 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite tijesto. U zdjeli rukama izradite brašno i komadiće maslaca dok ne dobijete komadiće nalik krušnim mrvicama. Umiješajte šećer i mješavinu začina.
  3. Ravnomjerno rasporedite komadiće po voću te lagano pritisnite vilicom. Smanjite temperaturu pećnice na 200 stupnjeva i pecite još 20 minuta dok korica ne dobije zlatnosmeđu boju. Poslužite uz slatko vrhnje ili sladoled.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.