gastro postao
Jesi li spremna za jabuke i kruške u hit desertu? Voćno zapečeno savršenstvo predstavlja pravu deliciju zahvaljujući posipu od brašna i maslaca.
Potrebno vam je:
- 400g krušaka
- 350g jabuka
- 120g šećera
- 4 žlice vode
- žlica limunova soka
- 1 i pol žlica kukuruznog brašna
- žlica bademova brašna
- žličica ekstrakta vanilije
- 175g brašna
Priprema:
- Oguljene kruške i jabuke izreži na sitne kocke. Posloži voće po dnu keramičke posude za pečenje koju ste premazali maslacem. Dodaj šećer, limunov sok, kukuruzno i bademovo brašno te aromu vanilije. Sve protresi.
- Peci oko 10 minuta na 220 stupnjeva. Za to vrijeme pripremi tijesto. U zdjeli rukama izradi brašno i komadiće maslaca dok ne dobiješ komadiće nalik krušnim mrvicama. Umiješaj šećer i mješavinu začina.
- Ravnomjerno rasporedi komadiće po voću te lagano pritisni vilicom. Smanji temperaturu pećnice na 200 stupnjeva i peci još 20 minuta dok korica ne dobije zlatnosmeđu boju. Posluži uz slatko vrhnje ili sladoled.