gastro postao
Ako tražite desert kojim ćete impresionirati svoje bližnje karamelizirane kruške su pravi izbor za vas.
Kompleksni okusi u desertu ne znače nužno da je desert kompliciran. Ove karamelizirane kruške u slasnom umaku su pravi primjer. Aromatični umak od ruma možete koristiti kao preljev za razne deserte.
Potrebno vam je:
- 4 kruške, prepolovljene
- 30 g maslaca
Aromatični umak od ruma:
- 100 g smeđeg šećera
- 150 g maslaca
- 100 ml vrhnja za šlag
- 50 ml ruma za kolače
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice muškatnog oraščića
Priprema:
- Umak pripremite tako što sve sastojke stavite u posudu i na laganoj vatri kuhate. Kada su se svi sastojci otopili i sjedinili, pojačajte vatru dok ne prokuha pa ju opet smanjite i kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta, dok ne postan gust. Umak kuhate konstantno miješajući.
- Na zagrijanoj tavi otopite maslac i pržite kruške za svake strane po nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
- Kruške izvadite u posudu za posluživanje i prelijte aromatičnim umakom.
Predlažemo da poslužite uz kuglicu sladoleda. Želimo vam dobar tek!