Recepti 1565 prikaza 01. svibnja 2018.

Brzi desert – karamelizirane kruške

Thinkstock
Ako tražite desert kojim ćete impresionirati svoje bližnje karamelizirane kruške su pravi izbor za vas.

Kompleksni okusi u desertu ne znače nužno da je desert kompliciran. Ove karamelizirane kruške u slasnom  umaku su pravi primjer.  Aromatični umak od ruma možete koristiti kao preljev za razne deserte.

 

Možda vas zanima... Crumble od jabuke i kruške kojem ćete se htjeti vratiti Recepti

 

Potrebno vam je:

Aromatični umak od ruma:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 150 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 50 ml ruma za kolače
  • ½ žličice cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića

Priprema:

  1. Umak pripremite tako što sve sastojke stavite u posudu i na laganoj vatri kuhate. Kada su se svi sastojci otopili i sjedinili, pojačajte vatru dok ne prokuha pa ju opet smanjite i kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta, dok ne postan gust. Umak kuhate konstantno miješajući.
  2. Na zagrijanoj tavi otopite maslac i pržite kruške za svake strane po nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
  3. Kruške izvadite u posudu za posluživanje i prelijte aromatičnim umakom.

 

Možda vas zanima... Tart s tamnom čokoladom i pijanim kruškama Kolumne

 

Predlažemo da poslužite uz kuglicu sladoleda.  Želimo vam dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.