Recepti 05. ožujka 2018.

Brze praline od mliječne čokolade

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Praline su desert koji ne izlazi iz mode, bez obzira na munjevitu promjenu trendova u gastro svemiru.

Danas vam donosimo recept za zaista jednostavne praline od mliječne čokolade i ruma, koje se tope u ustima.

Sama izrada može djelovati smirujuće, a svaki zalogaj je prava eksplozija zadovoljstva.

 

Možda vas zanima... Slatki projekt: Praline od domaće čokolade Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 60 g slatkog vrhnja
  • 20 g maslaca
  • 0,3 dcl ruma
  • nasjeckani bademi/ orasi/ lješnjaci
  • čokoladne mrvice
  • kokos

Priprema:

  1. Otopite ¾ čokolade na pari.
  2. Zagrijte slatko vrhnje, rum i margarin. Kad zavrije, umiješajte čokoladu.
  3. Kad se smjesa ohladi, izradite kuglice i stavite ih u hladnjak na 2-3 sata.
  4. Rastopite ostatak čokolade, umočite kuglice, a zatim ih uvaljajte u nasjeckane oraščiće, kokos ili čokoladne mrvice.

Stavite u hladnjak na još sat vremena, a zatim ih premjestite u papirnate košarice i poslužite uz šalicu kave.

Uživajte!

 

Možda vas zanima... Čokoladne praline od kikiriki maslaca i marmelade Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.