gastro postao
Praline su desert koji ne izlazi iz mode, bez obzira na munjevitu promjenu trendova u gastro svemiru.
Danas vam donosimo recept za zaista jednostavne praline od mliječne čokolade i ruma, koje se tope u ustima.
Sama izrada može djelovati smirujuće, a svaki zalogaj je prava eksplozija zadovoljstva.
Sastojci:
- 200 g mliječne čokolade
- 60 g slatkog vrhnja
- 20 g maslaca
- 0,3 dcl ruma
- nasjeckani bademi/ orasi/ lješnjaci
- čokoladne mrvice
- kokos
Priprema:
- Otopite ¾ čokolade na pari.
- Zagrijte slatko vrhnje, rum i margarin. Kad zavrije, umiješajte čokoladu.
- Kad se smjesa ohladi, izradite kuglice i stavite ih u hladnjak na 2-3 sata.
- Rastopite ostatak čokolade, umočite kuglice, a zatim ih uvaljajte u nasjeckane oraščiće, kokos ili čokoladne mrvice.
Stavite u hladnjak na još sat vremena, a zatim ih premjestite u papirnate košarice i poslužite uz šalicu kave.
Uživajte!