gastro postao
Dekonstrukcija američkog klasika, sendviča s kikiriki maslacem i marmeladom, donijela je ovom desertu posve novo značenje...
Sendvič s kikiriki maslacem u sasvim novom ruhu mogao bi vas u potpunosti oduševiti. Izbacili smo kruh, dodali čokoladu i sve zajedno upakirali u slatke okruglice.
Kremasto punjenje, osvježavajuća marmelada ili džem po izboru i hrskava čokolada svakako su dobitna kombinacija. Koristiti možete samo vama omiljen okus, a u ovoj će se kombinaciji najbolje slagati kiselkastiji voćni okusi poput naranče i kupina, posebice ako je riječ o domaćem džemu ili marmeladi.
Za kuglice će vam trebati:
- 4 žlice maslaca od kikirikija
- maslac, neslani
- Pola žličice ekstrakta od vanilije
- 1 žličica šećera u prahu
Za preljev upotrijebite:
- 100 g čokolada
- 2 žlice marmelade ili džema po želji
Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke za kuglice, oblikujte ih i ohladite.
- Uvaljajte ih u marmeladu ili džem po želji.
- Otopite čokoladu pa u nju pažljivo umočite kuglice.
- Ostavite na hladnom mjestu kako bi se čokolada stisla.
- Prije posluživanja okruglice kratko ostavite na sobnoj temperaturi.
U slast!