Kako pripremiti savršenu ribu u soli? Mi znamo

Stockfood
Jednostavan recept koji ne zahtijeva previše kulinarskog znanja, ali daje nevjerojatno ukusne rezultate
Vidi originalni članak

Pripremljena na ovaj način, riba će zadržati svoju sočnost, a brine li vas slanoća, opustite se. Riba neće poprimiti okus soli već je ona ovdje kako bi je zaštitila i tako dala na bogatijim okusima.

 

Kakav ručak! Bijela riba u nježnom zagrljaju limuna i krumpira
 

Ribu (bijelu) ostavi u komadu. Nemoj skidati kožu niti filetirati ribu. U većoj zdjeli pomiješaj dva bjelanjka s dva kilograma krupne soli i dvije žličice začina po želji. Najbolji izbor su suhi začini, a uz brojne vrsta riba najbolje se slaže dimljena paprika.

Tekstura dobivene smjese trebala bi biti poput mokrog pijeska. Ako ste kod pripreme dobili nešto drugačiji osjećaj pod prstima, svakako dodaj malo vode.

 


Ribu možeš napuniti začinima, limunom, maslinovim uljem kako bi postala još aromatičnija. Smjesu od soli rasporedi po dnu pleha, dodaj ribu i ostatak soli rasporedi po ribi tako da u potpunosti zatvoriš ribu sa svih strana.

Peci na visokoj temperaturi od 200-220 stupnjeva oko pola sata, a zatim još nekoliko minuta ostavi da se riba odmara. Pospi je svježim peršinom, dodajt malo maslinovog ulja, u čašu ulij dobro vino i navali na savršeno sočnu ribu pripremljenu kod kuće. 

 

Namirnica tjedna Bijela riba: Nježni okusi gospodske spize

 

Posjeti Gastro.hr