Recepti 2456 prikaza 14. travnja 2019.

Kako pripremiti savršenu ribu u soli? Mi znamo

Stockfood
Jednostavan recept koji ne zahtijeva previše kulinarskog znanja, ali daje nevjerojatno ukusne rezultate

Pripremljena na ovaj način, riba će zadržati svoju sočnost, a brine li vas slanoća, opustite se. Riba neće poprimiti okus soli već je ona ovdje kako bi je zaštitila i tako dala na bogatijim okusima.

 

Možda vas zanima... Bijela riba u nježnom zagrljaju limuna i krumpira Recepti
 

Odaberite ribu po želji i ostavite je u komadu. Nemojte skidati kožu niti filetirati ribu. U većoj zdjeli pomiješajte dva bjelanjka s dva kilograma krupne soli i dvije žličice začina po želji. Najbolji izbor su sitni začini, a uz brojne vrsta riba najbolje se slaže dimljena paprika. Tekstura dobivene smjese trebala bi biti poput mokrog pijeska. Ako ste kod pripreme dobili nešto drugačiji osjećaj pod prstima, svakako dodajte još malo vode.

 | Author: Stockfood Stockfood


Ribu možete napuniti začinima, limunom, maslinovim uljem kako bi postala još aromatičnija. Smjesu od soli rasporedite po dnu, dodajte ribu i pospite po vrhu tako da u potpunosti zatvorite ribu sa svih strana. Pecite na visokoj temperaturi od 200 ili 220 stupnjeva oko pola sata, a zatim još nekoliko minuta ostavite da se riba odmara. Pospite je svježim peršinom, dodajte malo maslinovog ulja, dobro vino i navalite na savršeno sočnu ribu pripremljenu kod kuće. 

 

Možda vas zanima... Bijela riba: Nježni okusi gospodske spize Špajza

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.