gastro postao
                                            
                                        
                                    Kremasti krumpir, kiselkaste note i fina, podatna riba. Savršen ručak spreman je na najjednostavniji način.
                                
                                
                                    
                                
                                Spojite domaći, kiseli limun, kremasto kuhane krumpire, masline i bijelu ribu u kombinaciju koja osvaja baš svakog. Lagane, nježne okuse sjajno će podignuti kiselina iz limuna dok će krumpir jelu dati na težini. Bijela riba, kraljica ukusnih kombinacija, savršeno će se uklopiti u čitavu priču, a zatim je na najljepši način zaokružiti. Pripremite se na osvajanje!
Potrebno vam je:
- 6 fileta bijele ribe po izboru
 - 3 manja limuna
 - Timijan
 - 1 lovorov list
 - 2 režnja češnjaka
 - 600 g krumpira
 - 10-ak zelenih maslina
 - Maslinovo ulje
 - Morska sol
 - Papar
 
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
 - Krumpir operite, nasjeckajte na manje komadiće i ubacite ih u posudu zajedno s režnjevima češnjaka i jednim lovorovim listom.
 - Dodajte hladne vode.
 - Posolite pa kuhajte dok ne omekšaju.
 - Češnjak i lovor bacite.
 - Limun operite i narežite na tanke ploške pa ga posložite na dno posude za pečenje.
 - Pospite sušenim timijanom ili dodajte koju grančicu svježeg.
 - Pospite prepolovljenim maslinama.
 - Kada je krumpir gotov rasporedite ga po maslinama i limunu.
 - Na krumpir stavite ribu, a zatim dodajte ostatak ploški limuna.
 - Dodajte maslinovog ulja i pecite oko deset minuta.
 - Smanjite vatru na 180 stupnjeva pa pecite još 20 minuta.
 
Dobar tek!