Recepti 3353 prikaza 17. siječnja 2018.

Bijela riba u nježnom zagrljaju limuna i krumpira

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti krumpir, kiselkaste note i fina, podatna riba. Savršen ručak spreman je na najjednostavniji način.

Spojite domaći, kiseli limun, kremasto kuhane krumpire, masline i bijelu ribu u kombinaciju koja osvaja baš svakog. Lagane, nježne okuse sjajno će podignuti kiselina iz limuna dok će krumpir jelu dati na težini. Bijela riba, kraljica ukusnih kombinacija, savršeno će se uklopiti u čitavu priču, a zatim je na najljepši način zaokružiti. Pripremite se na osvajanje!

Potrebno vam je:

  • 6 fileta bijele ribe po izboru
  • 3 manja limuna
  • Timijan
  • 1 lovorov list
  • 2 režnja češnjaka
  • 600 g krumpira
  • 10-ak zelenih maslina
  • Maslinovo ulje
  • Morska sol
  • Papar

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir operite, nasjeckajte na manje komadiće i ubacite ih u posudu zajedno s režnjevima češnjaka i jednim lovorovim listom.
  3. Dodajte hladne vode.
  4. Posolite pa kuhajte dok ne omekšaju.
  5. Češnjak i lovor bacite.
  6. Limun operite i narežite na tanke ploške pa ga posložite na dno posude za pečenje.
  7. Pospite sušenim timijanom ili dodajte koju grančicu svježeg.
  8. Pospite prepolovljenim maslinama.
  9. Kada je krumpir gotov rasporedite ga po maslinama i limunu.
  10. Na krumpir stavite ribu, a zatim dodajte ostatak ploški limuna.
  11. Dodajte maslinovog ulja i pecite oko deset minuta.
  12. Smanjite vatru na 180 stupnjeva pa pecite još 20 minuta. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.