gastro postao
Kremasti krumpir, kiselkaste note i fina, podatna riba. Savršen ručak spreman je na najjednostavniji način.
Spojite domaći, kiseli limun, kremasto kuhane krumpire, masline i bijelu ribu u kombinaciju koja osvaja baš svakog. Lagane, nježne okuse sjajno će podignuti kiselina iz limuna dok će krumpir jelu dati na težini. Bijela riba, kraljica ukusnih kombinacija, savršeno će se uklopiti u čitavu priču, a zatim je na najljepši način zaokružiti. Pripremite se na osvajanje!
Potrebno vam je:
- 6 fileta bijele ribe po izboru
- 3 manja limuna
- Timijan
- 1 lovorov list
- 2 režnja češnjaka
- 600 g krumpira
- 10-ak zelenih maslina
- Maslinovo ulje
- Morska sol
- Papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Krumpir operite, nasjeckajte na manje komadiće i ubacite ih u posudu zajedno s režnjevima češnjaka i jednim lovorovim listom.
- Dodajte hladne vode.
- Posolite pa kuhajte dok ne omekšaju.
- Češnjak i lovor bacite.
- Limun operite i narežite na tanke ploške pa ga posložite na dno posude za pečenje.
- Pospite sušenim timijanom ili dodajte koju grančicu svježeg.
- Pospite prepolovljenim maslinama.
- Kada je krumpir gotov rasporedite ga po maslinama i limunu.
- Na krumpir stavite ribu, a zatim dodajte ostatak ploški limuna.
- Dodajte maslinovog ulja i pecite oko deset minuta.
- Smanjite vatru na 180 stupnjeva pa pecite još 20 minuta.
Dobar tek!