Karamel-puding

Ako volite vrlo slatke deserte, isprobajte ovaj puding od karamele
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 249

Potrebno vam je

  • 450 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 30 g gustin
  • 1 mala žlica aroma gorkog badema
  • 125 mala žlica sol
  • 150 g šećer, kristal
  • 40 ml voda
  • 1 žlica vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Odvojite šest žlica hladnog mlijeka pa ga pomiješajte s gustinom, aromom badema i soli. Dobro izmiješajte.
  2. Pomiješajte šećer i vodu u tavi ili loncu s debelim dnom te stavite na vatru. Kada zavrije, kuhajte oko deset minuta dok ne dobijete zlatnu karamelu. Zagrijte mlijeko.
  3. Pomiješajte toplo mlijeko i vrhnje za kuhanje. Maknite karamelu s vatre te polagano ulijevajte mješavinu mlijeka i vrhnja. Budite oprezni jer će prskati. Zagrijte i kuhajte oko deset minuta.
  4. Umiješajte mlijeko pomiješano s gustinom. Kuhajte dok se ne zgusne.

Ako volite vrlo slatke deserte, isprobajte ovaj puding od karamele

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr