gastro postao
Ako volite vrlo slatke deserte, isprobajte ovaj puding od karamele
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 249
Potrebno vam je
- 450 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 30 g gustin
- 1 mala žlica aroma gorkog badema
- 125 mala žlica sol
- 150 g šećer, kristal
- 40 ml voda
- 1 žlica vrhnje za kuhanje
Priprema
- Odvojite šest žlica hladnog mlijeka pa ga pomiješajte s gustinom, aromom badema i soli. Dobro izmiješajte.
- Pomiješajte šećer i vodu u tavi ili loncu s debelim dnom te stavite na vatru. Kada zavrije, kuhajte oko deset minuta dok ne dobijete zlatnu karamelu. Zagrijte mlijeko.
- Pomiješajte toplo mlijeko i vrhnje za kuhanje. Maknite karamelu s vatre te polagano ulijevajte mješavinu mlijeka i vrhnja. Budite oprezni jer će prskati. Zagrijte i kuhajte oko deset minuta.
- Umiješajte mlijeko pomiješano s gustinom. Kuhajte dok se ne zgusne.
Ako volite vrlo slatke deserte, isprobajte ovaj puding od karamele
Izvor Skuhatćute