Keksi bez pečenja - najjednostavniji slatki zalogaji

Thinkstock
Ovi keksi odlični su za trenutke kada bi vam baš odgovaralo nešto slatko i hrskavo, a ne da vam se provesti nekoliko sati uz pećnicu.
Vidi originalni članak

Treba vam svega nekoliko sastojaka i četrdesetak minuta za ove ukusne kekse za koje vam neće biti potrebna čak ni pećnica. Pripremite sastojke, ubacite ih u posudu i oblikujte u željeni oblik. Tako lako!

 

MLJAC! Keksići s čokoladom za nenajavljene goste

u slast! Fini čokoladni keksići s kajenskim paprom



Potrebno vam je:

  • 260 g zobenih pahuljica
  • 130 g maslaca od kikirikija (nezaslađenog)
  • 120 ml mlijeka
  • 4 žlice gorkog kakaa
  • 100 g maslaca/margarina
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 200 g šećera
  • prstohvat soli

Postupak pripreme:

  1. Maslac, šećer, mlijeko, kakao i prstohvat soli stavite u dublju posudu za kuhanje.
  2. Zagrijte sve na laganoj vatri dok ne prokuha. Kuhajte 1 minutu, dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Smjesu sklonite s vatre i dodajte joj maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se ne sjedini.
  4. Pažljivo umiješajte zobene pahuljice.
  5. Tacnu obložite papirom za pečenje.
  6. Smjesu za kekse vadite žlicom za sladoled ili običnom žlicom na papir za pečenje.
  7. Ohladite kekse kratko na sobnoj temperaturi a zatim ih hladite još 30 minuta u hladnjaku.
  8. Čuvajte ih u zatvorenoj posudi s poklopcem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr