Recepti 1106 prikaza 15. travnja 2018.

Fini čokoladni keksići s kajenskim paprom

Thinkstock
Na kajenski papar često nailazimo u receptima za slastice zato što se savršeno sljubljuje s čokoladom

Nakon recepata za „ljuti“ mousse s tamnom čokoladom i meksičku verziju vruće čokolade, danas vam donosimo i recept za keksiće s kajenskim paprom. Od ovih sastojaka dobit ćete otprilike 25 hrskavih keksića.

 

Možda vas zanima... Čoko meringa keksići - novo ruho američkog klasika Recepti

 

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 220 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ žličice soli
  • 2 velika jaja
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 60 g kakaa
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice kajenskog papra
  • 200 g čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremite dva lima i obložite ih papirom za pečenje.
  2. Izmiksajte maslac, 300 g šećera, sol i ekstrakt vanilije. Kad smjesa postane svjetlija i kremasta, dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati.
  3. Zatim dodajte kakao, polovicu žličice cimeta i kajenski papar. Miksajte dok se ne sjedini.
  4. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i nastavite miješati drvenom žlicom. 
  5. Preostalu polovicu žličice cimeta pomiješajte s 50 g šećera. Oblikujte kuglice tijesta i umočite svaku u šećer, a zatim ih prebacite na lim za pečenje.
  6. Pecite otprilike deset minuta, sve dok rubovi keksić polako ne popucaju.

 

Možda vas zanima... Zdravo i brzo: Keksići s bananama Recepti

 

Pričekajte desetak minuta prije no što navalite. Želimo vam ugodan ostatak dana!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.