gastro postao
Na kajenski papar često nailazimo u receptima za slastice upravo zato što se savršeno sljubljuje s čokoladom...
Nakon recepata za „ljuti“ mousse s tamnom čokoladom i meksičku verziju vruće čokolade, danas ti donosimo i recept za keksiće s kajenskim paprom. Od ovih sastojaka dobit ćeš otprilike 25 hrskavih keksića.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 220 g maslaca
- 300 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ½ žličice soli
- 2 velika jaja
- 3 žličice praška za pecivo
- 60 g kakaa
- 1 žličica cimeta
- ½ žličice kajenskog papra
- 200 g čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremi dva lima i obloži ih papirom za pečenje.
- Izmiksaj maslac, 300 g šećera, sol i ekstrakt vanilije. Kad smjesa postane svjetlija i kremasta, dodaj jedno po jedno jaje i nastavi miksati.
- Zatim dodaj kakao, polovicu žličice cimeta i kajenski papar. Miksaj dok se ne sjedini.
- Na kraju dodaj brašno i prašak za pecivo i nastavi miješati drvenom žlicom.
- Preostalu polovicu žličice cimeta pomiješaj s 50 g šećera. Oblikuj kuglice tijesta i umoči svaku u šećer, a zatim ih prebaci na lim za pečenje.
- Peci otprilike deset minuta, sve dok rubovi keksića polako ne popucaju.
Pričekaj desetak minuta prije no što navališ. Želimo ti ugodan ostatak dana!