gastro postao
Ovi keksi odlični su za trenutke kada bi vam baš odgovaralo nešto slatko i hrskavo, a ne da vam se provesti nekoliko sati uz pećnicu.
Treba vam svega nekoliko sastojaka i četrdesetak minuta za ove ukusne kekse za koje vam neće biti potrebna čak ni pećnica. Pripremite sastojke, ubacite ih u posudu i oblikujte u željeni oblik. Tako lako!
Potrebno vam je:
- 260 g zobenih pahuljica
- 130 g maslaca od kikirikija (nezaslađenog)
- 120 ml mlijeka
- 4 žlice gorkog kakaa
- 100 g maslaca/margarina
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 200 g šećera
- prstohvat soli
Postupak pripreme:
- Maslac, šećer, mlijeko, kakao i prstohvat soli stavite u dublju posudu za kuhanje.
- Zagrijte sve na laganoj vatri dok ne prokuha. Kuhajte 1 minutu, dok se svi sastojci ne sjedine.
- Smjesu sklonite s vatre i dodajte joj maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se ne sjedini.
- Pažljivo umiješajte zobene pahuljice.
- Tacnu obložite papirom za pečenje.
- Smjesu za kekse vadite žlicom za sladoled ili običnom žlicom na papir za pečenje.
- Ohladite kekse kratko na sobnoj temperaturi a zatim ih hladite još 30 minuta u hladnjaku.
- Čuvajte ih u zatvorenoj posudi s poklopcem.
Dobar tek!