Keksi od tamne čokolade

Ispecite jednostavne keksiće od tamne čokolade i grickajte ih u društvu najbližih
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 36

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 33

Potrebno vam je

  • 1.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.33 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 0.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 150 g maslac, neslani
  • 0.60 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 0.25 mala žlica sol
  • 140 g tamna čokolada

Priprema

  1. Prosijati brašno, kakao prah i prašak za pecivo u istu zdjelu.
  2. Pomoću električnog miksera istući maslac da postane gladak ali ne do pjene. Zatim dodati šećere, vaniliju i sol pa miksati do nastanka pjene, oko 2 minute.
  3. Dodati smjesu brašna i lagano izmiksati da se dvije smjese sjedine. Dodati izmrvljenu čokoladu i izmiješati tek toliko da se ravnomjerno rasporedi.
  4. Dobiveno tijesto podijeliti u dva dijela i svaki dio postaviti na veći komad prozirne folije. Oba komada formirati u valjak promjera oko 3,5-4 cm i čvrsto omotati prozirnom folijom te hladiti u hladnjaku dok očvrsne, oko 3 sata. Tijesto se može držati u hladnjaku do 3 dana.
  5. Zagrijati pećnicu na 160˚C. Dva pleha za pečenje obložiti papirom za pečenje. Pomoću oštrog noža poprečno rezati ohlađeno tijesto na tanke kolutiće debljine oko 1-1,5 cm i slagati na pleh za pečenje sa razmakom od 2,5 cm.
  6. Peći svaki pleh posebno dok keksi postanu suhi, oko 11-12 minuta. Ohladiti pa servirati.
Posjeti Gastro.hr