Keksi s lješnjacima i maslinovim uljem

Ovim desertom zadovoljite dnevne potrebe za zdravim mastima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 318

Potrebno vam je

  • 40 g lješnjak ,suhi
  • 40 ml ulje maslinovo
  • 50 g šećer, kristal
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 20 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 1 g mljeveni cimet
  • 70 ml sok od naranče (prirod. svježi)

Priprema

  1. Izmiješajte ulje, šećer, sok i brendi. Dodajte prosijano brašno i grubo nasjeckane lješnjake. Pospite cimet i zamijesite u glatko tijesto.
  2. Odmorite tijesto oko 2 sata u hladnjaku. Izvaljajte na 0,5 cm debljine i režite modelom okruglog oblika.
  3. Složite u namazani lim i pecite u pećnici na umjerenoj vatri (150°C )15 do 20 minuta dok keksi ne dobiju zlatnožutu boju.
  4. Na kraju pospite šećerom u prahu i poslužite.

Izvor autor Adrijano Nikolić

Posjeti Gastro.hr