gastro postao
Ovim desertom zadovoljite dnevne potrebe za zdravim mastima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 318
Potrebno vam je
- 40 g lješnjak ,suhi
- 40 ml ulje maslinovo
- 50 g šećer, kristal
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 20 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 1 g mljeveni cimet
- 70 ml sok od naranče (prirod. svježi)
Priprema
- Izmiješajte ulje, šećer, sok i brendi. Dodajte prosijano brašno i grubo nasjeckane lješnjake. Pospite cimet i zamijesite u glatko tijesto.
- Odmorite tijesto oko 2 sata u hladnjaku. Izvaljajte na 0,5 cm debljine i režite modelom okruglog oblika.
- Složite u namazani lim i pecite u pećnici na umjerenoj vatri (150°C )15 do 20 minuta dok keksi ne dobiju zlatnožutu boju.
- Na kraju pospite šećerom u prahu i poslužite.
Izvor autor Adrijano Nikolić