Keksići iznenađenja

Brzo gotovi keksići čokoladnog okusa odlično će zaokružiti obrok
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 245

Tijesto

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 80 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 5 g prašak za pecivo
  • 5 g sol
  • 80 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 10 g vanilin šećer

Krema

  • 250 g šećer, kristal
  • 6 dl voda
  • 5 kom bjelanjak kokošji
  • 20 g zelatina

Glazura

  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 100 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Za tijesto - Izmiješati maslac, šećer, dodati jaje, mlijeko i na kraju brašno, kakao, prašak za pecivo.
  2. Pomoću dresing vrećice istisnuti krugove i peći na papiru za pečenje na temperaturi 160 C oko 8 min.
  3. Za kremu - Vrući sirup od šećera i vode sipati u tankom mlazu u izlupane bjelanjke, i miksati dok se smjesa ne ohladi.
  4. Otopiti želatinu i umiješati je u kremu bjelanjaka i šećera. Kremu istisnuti na pečene podloge.
  5. Zaliti sa glazurom od čokolade
  6. Za glazuru - U rastopljenu čokoladu umiješati slatko vrhnje.

Izvor Đurđica Protić

Posjeti Gastro.hr