gastro postao
Brzo gotovi keksići čokoladnog okusa odlično će zaokružiti obrok
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 245
Tijesto
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 80 g kakao u prahu, nezašećereni
- 5 g prašak za pecivo
- 5 g sol
- 80 g maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 10 g vanilin šećer
Krema
- 250 g šećer, kristal
- 6 dl voda
- 5 kom bjelanjak kokošji
- 20 g zelatina
Glazura
- 100 g čokolada za kuhanje
- 100 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Za tijesto - Izmiješati maslac, šećer, dodati jaje, mlijeko i na kraju brašno, kakao, prašak za pecivo.
- Pomoću dresing vrećice istisnuti krugove i peći na papiru za pečenje na temperaturi 160 C oko 8 min.
- Za kremu - Vrući sirup od šećera i vode sipati u tankom mlazu u izlupane bjelanjke, i miksati dok se smjesa ne ohladi.
- Otopiti želatinu i umiješati je u kremu bjelanjaka i šećera. Kremu istisnuti na pečene podloge.
- Zaliti sa glazurom od čokolade
- Za glazuru - U rastopljenu čokoladu umiješati slatko vrhnje.
Izvor Đurđica Protić