gastro postao
                                            
                                        
                                    Brzo gotovi keksići čokoladnog okusa odlično će zaokružiti obrok
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 245
Tijesto
- 200 g pšenično brašno, bijelo
 - 80 g kakao u prahu, nezašećereni
 - 5 g prašak za pecivo
 - 5 g sol
 - 80 g maslac, neslani
 - 1 kom jaje kokošje
 - 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
 - 10 g vanilin šećer
 
Krema
- 250 g šećer, kristal
 - 6 dl voda
 - 5 kom bjelanjak kokošji
 - 20 g zelatina
 
Glazura
- 100 g čokolada za kuhanje
 - 100 g vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
 
Priprema
- Za tijesto - Izmiješati maslac, šećer, dodati jaje, mlijeko i na kraju brašno, kakao, prašak za pecivo.
 - Pomoću dresing vrećice istisnuti krugove i peći na papiru za pečenje na temperaturi 160 C oko 8 min.
 - Za kremu - Vrući sirup od šećera i vode sipati u tankom mlazu u izlupane bjelanjke, i miksati dok se smjesa ne ohladi.
 - Otopiti želatinu i umiješati je u kremu bjelanjaka i šećera. Kremu istisnuti na pečene podloge.
 - Zaliti sa glazurom od čokolade
 - Za glazuru - U rastopljenu čokoladu umiješati slatko vrhnje.
 
Izvor Đurđica Protić