Keksići koje možeš transformirati u pravu poslasticu

Thinkstock
Dijelimo osnovni recept za keksiće koje možete ukrastiti na mnoštvo načina i kombinirati s brojnim okusima.
Vidi originalni članak

Bliže se blagdani, a samim tim i razdoblje pečenja slasnih keksića. Ako ti priprema oduzima previše vremena, jednostavno napravi različite verzije od istog tijesta. Možeš ih ukrasiti šećernim preljevom, umočiti u rastopljenu čokoladu, premazati marmeladom ili jednostavno u tijesto naribati koricu agruma. 

 

mama drama Zasladi se savršeno hrskavim čokoladnim keksićima

 

Sastojci:

  • 220 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 400 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Šećer i maslac izmiksaj u pahuljastu, svjetliju smjesu.
  3. Dodaj ekstrakt vanilije i jaje i još kratko izmiksaj.
  4. U zasebnoj zdjeli pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo i ubaci u zdjelu s ostalim sastojcima. Miksaj dok smjesa ne bude grudasta.
  5. Namoči ruke i umijesi glatko tijesto. Podijeli ga u manje kuglice i prekrij ostale folijom dok prvu valjaš.
  6. Razvaljaj na debljinu od otprilike pola centimetra i izreži oblike kalupima. Premjesti keksiće na lim obložen papirom za pečenje.
  7. Peci 8-10 minuta, a potom ih dobro ohladi.

 

Lješnjak i češnjak Čokoladni keksi s orasima za najslađa popodneva

 

 

Posjeti Gastro.hr