Na mom stolu prevladavaju čokoladne slastice, zato sam danas odlučila napraviti domaće čokoladne kekse koji će vas osvojiti na prvu. Toliko su čokoladni, mekani, a ujedno i hrskavi da sam pogodila savršene omjere svega.
S njima nećete pogriješiti, brzo ćete ih napraviti, a još brže pojesti. Stoga ne moram vam puno tipkati, slika govori 1000 riječi.
U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
Nevena Josipović
Sastojci:
- 25 dag glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 10 g kakaa u prahu
- 10 dag maslaca
- 10 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 žlica mlijeka
- 10 dag tamne čokolade
Priprema:
- U posudu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, šećer, vanilin šećer, maslac i mlijeko. Smjesu dobro izmiksajte, pa za kraj dodajte sitno narezanu čokoladu.
- Rukama umijesite glatko tijesto, te malo pobrašnite radnu plohu gdje ćete razvaljati kekse.
- Tijesto razvaljajte na pola cm debljine i čašom izrežite krugove. Po keksićima pospite još malo narezane čokolade.
- Na lim stavite papir za pečenje te posložite kekse. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i pecite 13 minuta.
Dobar tek!
Nevena Josipović