Kolumne 20. rujna 2020.

Zasladi se savršeno hrskavim čokoladnim keksićima

Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoljupci dragi, mislim da je ovo jedan od keksića kojeg ćete staviti u omiljene i napraviti ga još puno puta.

Na mom stolu prevladavaju čokoladne slastice, zato sam danas odlučila napraviti domaće čokoladne kekse koji će te osvojiti na prvu. Toliko su čokoladni, mekani, a ujedno i hrskavi da sam pogodila savršene omjere svega.

 

Možda vas zanima... Prhka pita od sira po bakinom receptu Kolumne

 

S njima nećeš pogriješiti, brzo ćeš ih napraviti, a još brže pojesti. Stoga ne moram puno tipkati, slika govori 1000 riječi.

 

Možda vas zanima... Postoji li veći gušt od starinske pite s jabukom? Kolumne

 

U nastavku potraži recept, a za još slasnih ideja naše kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Sastojci:

  • 25 dag glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 10 g kakaa u prahu
  • 10 dag maslaca
  • 10 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 žlica mlijeka
  • 10 dag tamne čokolade

Priprema:

  1. U posudu stavi brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, šećer, vanilin šećer, maslac i mlijeko. Smjesu dobro izmiksaj, pa za kraj dodaj sitno narezanu čokoladu.
  2. Rukama umijesi glatko tijesto, te malo pobrašni radnu plohu gdje ćeš razvaljati kekse.
  3. Tijesto razvaljaj na pola cm debljine i čašom izreži krugove. Po keksićima pospi još malo narezane čokolade.
  4. Na lim stavi papir za pečenje te posloži kekse. Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i peci 13 minuta.

Dobar tek!

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović