Kolumne 4326 prikaza 14. studenoga 2018.

Domaći čokoladni keksi - savršeno hrskavi

Nevena Josipović
Čokoljupci dragi, mislim da je ovo jedan od keksića kojeg ćete staviti u omiljene i napraviti ga još puno puta.

Na mom stolu prevladavaju čokoladne slastice, zato sam danas odlučila napraviti domaće čokoladne kekse koji će vas osvojiti na prvu. Toliko su čokoladni, mekani, a ujedno i hrskavi da sam pogodila savršene omjere svega.

 

Možda vas zanima... Apsolutni favorit: Prhka pita od sira po bakinom receptu Kolumne

 

S njima nećete pogriješiti, brzo ćete ih napraviti, a još brže pojesti. Stoga ne moram vam puno tipkati, slika govori 1000 riječi.

 

Možda vas zanima... Starinska pita s jabukama - postoji li veći jesenski užitak? Kolumne

 

U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 

Možda vas zanima... Waffli - imamo savršen recept za najmekšu poslasticu Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Sastojci:

  • 25 dag glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 10 g kakaa u prahu
  • 10 dag maslaca
  • 10 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 žlica mlijeka
  • 10 dag tamne čokolade
     

Priprema:

  1. U posudu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, šećer, vanilin šećer, maslac i mlijeko. Smjesu dobro izmiksajte, pa za kraj dodajte sitno narezanu čokoladu.
  2. Rukama umijesite glatko tijesto, te malo pobrašnite radnu plohu gdje ćete razvaljati kekse.
  3. Tijesto razvaljajte na pola cm debljine i čašom izrežite krugove. Po keksićima pospite još malo narezane čokolade.
  4. Na lim stavite papir za pečenje te posložite kekse. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i pecite 13 minuta.

Dobar tek!

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović