Na mom stolu prevladavaju čokoladne slastice, zato sam danas odlučila napraviti domaće čokoladne kekse koji će te osvojiti na prvu. Toliko su čokoladni, mekani, a ujedno i hrskavi da sam pogodila savršene omjere svega.
S njima nećeš pogriješiti, brzo ćeš ih napraviti, a još brže pojesti. Stoga ne moram puno tipkati, slika govori 1000 riječi.
U nastavku potraži recept, a za još slasnih ideja naše kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
Sastojci:
- 25 dag glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 10 g kakaa u prahu
- 10 dag maslaca
- 10 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 žlica mlijeka
- 10 dag tamne čokolade
Priprema:
- U posudu stavi brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, šećer, vanilin šećer, maslac i mlijeko. Smjesu dobro izmiksaj, pa za kraj dodaj sitno narezanu čokoladu.
- Rukama umijesi glatko tijesto, te malo pobrašni radnu plohu gdje ćeš razvaljati kekse.
- Tijesto razvaljaj na pola cm debljine i čašom izreži krugove. Po keksićima pospi još malo narezane čokolade.
- Na lim stavi papir za pečenje te posloži kekse. Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i peci 13 minuta.
Dobar tek!