Tko god je kušao mahune koje su samo prokuhane, dobro zna onaj "škripavi" osjećaj pod zubima – ni blizu zadovoljavajuć. No što ako postoji način pripreme tako da i najzahtjevniji među nama (čitaj, oni osjetljivi na teksture) traže repete?! Brojanje minuta do savršenstva počinje čim otvoriš pećnicu jer najbolji način pripreme mahuna je i najbrži: grilanje.
Zaboravi dosadne metode kuhanja mahuna
Samo 10 minuta dijeli te od hrskavog savršenstva s karameliziranim rubovima i sočnom sredinom koja ne podsjeća na kantinu iz 90-ih. Bez obzira na to kuhaš li ih za obiteljski ručak, večeru s prijateljima ili tražiš nešto brzo za radni dan – ove mahune su joker zovi. I ne, ne trebaš ih samo servirati kao prilog. Uz dodatak hrskavog posipa, slobodno ih ponesi i kao glavno jelo na proljetni piknik.
Zakucaj ovaj savršeni recept za grilane mahune posipom od prepečenih panko mrvica i listića badema. Taj jednostavan dodatak donosi orašastu teksturu i bogatiji okus. Dok se mahune grilaju, zagrij dvije žličice maslinova ulja u maloj tavi na srednjoj vatri.
Dodaj pola šalice panko mrvica, četvrtinu šalice listića badema, četvrtinu žličice češnjaka u prahu i prstohvat krupne soli. Sve zajedno prži, neprestano miješajući, dok smjesa ne poprimi duboku zlatno-smeđu boju, što će trajati otprilike tri minute. Zatim makni s vatre, pusti da se lagano ohladi i pospi po pečenim mahunama. U nastavku donosimo i kompletan recept za grilane mahune!
Savršeno karamelizirane mahune u 10 minuta
Isprobaj i ove fine recepte za mahune!