Keksići s jabukama i medom

Zdrava Krava izabrala je novi jesenski recept tjedna autorice Marije Kardum
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 460

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica grožđice
  • 2 žlica voda
  • 2 žlica liker od višnje
  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 180 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica med, vrcani
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 šalica zobene pahuljice
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica muškatni oraščić

Priprema

  1. Grožđice namoči u višnjevcu i vrućoj vodi.
  2. Jabuke oguli, nareži na tanke kriške i peci na papiru za pečenje sat vremena i zatim ih nasjeckaj.
  3. Pomiješaj maslac, med i jaje.
  4. Dodaj sol, sodu pa malo po malo brašno.
  5. Dodaj zobene pahuljice, začine, grožđice i jabuke.
  6. Ostavi pola sata u hladnjaku. Slaži rukom oblikovane keksiće na masni papir i peci petnaestak minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Dobar tek!
Posjeti Gastro.hr