Kiflice sa bananama

Kiflice s prizvukom Južne Amerike
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 455

Potrebno vam je

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 g maslac, neslani
  • 8 kom banane
  • 1 kom limunova korica
  • 50 ml limunov sok
  • 6 žlica marmelada od marelica
  • 2 žlica listići badema

Priprema

  1. U zdjelu dodajte brašno, sol, limunovu koru, šećer i 1 jaje.
  2. Dodajte ohlađeni maslac u listićima pa sve brzo zamijesite u prhko tijesto. Ukoliko je potrebno dodajte 1-2 žlice mlijeka.
  3. Tijesto spremite u hladnjak na 60 minuta.
  4. Oljuštite 8 malih zrelih banana i posipajte ih iscijeđenim limunovim sokom.
  5. Pećnicu zagrijte na 180° .
  6. Tijesto tanko razvaljajte i narežete na 8 kvadrata stranice oko 12 cm.
  7. Drugo jaje razdvojite na žumanjak i bjelanjak. Rubove kvadrata namažite bjelanjkom.
  8. Na kvadrate od tijesta dijagonalno položite po jednu bananu, slobodne kuteve tijesta preklopite na bananu i stisnete rubove.
  9. Zamutite žumanjak, njime namažite kiflice, stavite kiflice u lim za pečenje i u pećnicu na 20-tak minuta.
  10. Ugrijete marmeladu i namažite ju na još tople kiflice. Pospite kiflice bademovim listićima.
Posjeti Gastro.hr