gastro postao
Kiflice s prizvukom Južne Amerike
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 455
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g maslac, neslani
- 8 kom banane
- 1 kom limunova korica
- 50 ml limunov sok
- 6 žlica marmelada od marelica
- 2 žlica listići badema
Priprema
- U zdjelu dodajte brašno, sol, limunovu koru, šećer i 1 jaje.
- Dodajte ohlađeni maslac u listićima pa sve brzo zamijesite u prhko tijesto. Ukoliko je potrebno dodajte 1-2 žlice mlijeka.
- Tijesto spremite u hladnjak na 60 minuta.
- Oljuštite 8 malih zrelih banana i posipajte ih iscijeđenim limunovim sokom.
- Pećnicu zagrijte na 180° .
- Tijesto tanko razvaljajte i narežete na 8 kvadrata stranice oko 12 cm.
- Drugo jaje razdvojite na žumanjak i bjelanjak. Rubove kvadrata namažite bjelanjkom.
- Na kvadrate od tijesta dijagonalno položite po jednu bananu, slobodne kuteve tijesta preklopite na bananu i stisnete rubove.
- Zamutite žumanjak, njime namažite kiflice, stavite kiflice u lim za pečenje i u pećnicu na 20-tak minuta.
- Ugrijete marmeladu i namažite ju na još tople kiflice. Pospite kiflice bademovim listićima.