Knedli s pekmezom od borovnica i makom

Thinkstock
Ukusni male knedli s fantastičnim nadjevima idealni su za svaki obrok!
Vidi originalni članak

Time nismo mislili da ćete se dizati satima ranije i spremati ih za doručak, ali ako ih za ručak napravite više.... Prepuštamo vas vašoj mašti i našem receptu, uživajte!

Potrebno vam je:

  • 1000 g krumpira
  • 220 g pšeničnog brašna
  • sol
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice šećera
  • 100 ml sirupa od malina

 

krivo

life with cookie Verzija knedli sa šljivama blogerice Life with cookie

 

Priprema

  1. Skuhani krumpir zgnječite, pomiješajte s brašnom i solju pa umijesite tijesto.
  2. Izvaljajte ga i oblikujte krugove promjera deset cm. Na svaki krug stavite po žličicu pekmeza i napravite okruglicu.
  3. U posoljenu kipuću vodu stavite kuhati knedle dok ne isplivaju na površinu i nastavite kuhati pet minuta.
  4. Izvadite ih šupljikavom žlicom na tanjur pa uvaljajte u mješavinu maka, šećera i krušnih mrvica.
  5. na kraju ih pospite sirupom od malina ili bilo kojim voćnim preljevom

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr