gastro postao
Ukusni male knedli s fantastičnim nadjevima idealni su za svaki obrok!
Time nismo mislili da ćete se dizati satima ranije i spremati ih za doručak, ali ako ih za ručak napravite više.... Prepuštamo vas vašoj mašti i našem receptu, uživajte!
Potrebno vam je:
- 1000 g krumpira
- 220 g pšeničnog brašna
- sol
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice šećera
- 100 ml sirupa od malina
Priprema
- Skuhani krumpir zgnječite, pomiješajte s brašnom i solju pa umijesite tijesto.
- Izvaljajte ga i oblikujte krugove promjera deset cm. Na svaki krug stavite po žličicu pekmeza i napravite okruglicu.
- U posoljenu kipuću vodu stavite kuhati knedle dok ne isplivaju na površinu i nastavite kuhati pet minuta.
- Izvadite ih šupljikavom žlicom na tanjur pa uvaljajte u mješavinu maka, šećera i krušnih mrvica.
- na kraju ih pospite sirupom od malina ili bilo kojim voćnim preljevom
Dobar tek!