Recepti 3258 prikaza 04. rujna 2018.

Knedli s pekmezom od borovnica i makom

Knedle s malinama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni male knedli s fantastičnim nadjevima idealni su za svaki obrok!

Time nismo mislili da ćete se dizati satima ranije i spremati ih za doručak, ali ako ih za ručak napravite više.... Prepuštamo vas vašoj mašti i našem receptu, uživajte!

Potrebno vam je:

  • 1000 g krumpira
  • 220 g pšeničnog brašna
  • sol
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice šećera
  • 100 ml sirupa od malina

 

knedle Možda vas zanima... Napravite izvrsne domaće knedle sa šljivama Recepti Možda vas zanima... Verzija knedli sa šljivama blogerice Life with cookie Kolumne

 

Priprema

  1. Skuhani krumpir zgnječite, pomiješajte s brašnom i solju pa umijesite tijesto.
  2. Izvaljajte ga i oblikujte krugove promjera deset cm. Na svaki krug stavite po žličicu pekmeza i napravite okruglicu.
  3. U posoljenu kipuću vodu stavite kuhati knedle dok ne isplivaju na površinu i nastavite kuhati pet minuta.
  4. Izvadite ih šupljikavom žlicom na tanjur pa uvaljajte u mješavinu maka, šećera i krušnih mrvica.
  5. na kraju ih pospite sirupom od malina ili bilo kojim voćnim preljevom

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.