Recepti 04. rujna 2018.

Knedli s pekmezom od borovnica i makom

Knedle s malinama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni male knedli s fantastičnim nadjevima idealni su za svaki obrok!

Time nismo mislili da ćete se dizati satima ranije i spremati ih za doručak, ali ako ih za ručak napravite više.... Prepuštamo vas vašoj mašti i našem receptu, uživajte!

Potrebno vam je:

  • 1000 g krumpira
  • 220 g pšeničnog brašna
  • sol
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice šećera
  • 100 ml sirupa od malina

 

Možda vas zanima... krivo None Možda vas zanima... Verzija knedli sa šljivama blogerice Life with cookie Kolumne

 

Priprema

  1. Skuhani krumpir zgnječite, pomiješajte s brašnom i solju pa umijesite tijesto.
  2. Izvaljajte ga i oblikujte krugove promjera deset cm. Na svaki krug stavite po žličicu pekmeza i napravite okruglicu.
  3. U posoljenu kipuću vodu stavite kuhati knedle dok ne isplivaju na površinu i nastavite kuhati pet minuta.
  4. Izvadite ih šupljikavom žlicom na tanjur pa uvaljajte u mješavinu maka, šećera i krušnih mrvica.
  5. na kraju ih pospite sirupom od malina ili bilo kojim voćnim preljevom

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.