Kokot ispod peke

Ivana Ivanović/PIXSELL
Konoba Roki's u Visu pripremila je kokota ispod peke za osam ljudi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 223

Potrebno vam je

  • 2 kg kokot
  • 7 režanj češnjak
  • 1 kg krumpir, bijeli
  • 1 vezica peršin, list
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 dl voda
  • 1 šalica riža, dugog zrna

Priprema

  1.  Ribu očistite od iznutrica pa posolite i popaprite. 
  2. U posudi za pečenje dno prekrijte maslinovim uljem te stavite narezani luk, zgnječeni češnjak, sitno sjeckani peršin, sol i papar. Stavite krumpir na ploške te ga prekrijte bijelim vinom i vodom. Potom stavite kokot i poklopite pekom.
  3. Pecite sat vremena. Zadnjih 20 minuta kuhanja stavite oparenu rižu. Ako je veći kokot, treba ga na pola pečenja podliti sokom od pečenja da ne bude presuh.
Posjeti Gastro.hr