Recepti 07. svibnja 2015.

Kokot ispod peke

Kokot ispod peke
foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Konoba Roki's u Visu pripremila je kokota ispod peke za osam ljudi

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 223

Potrebno vam je

  • 2 kg kokot
  • 7 režanj češnjak
  • 1 kg krumpir, bijeli
  • 1 vezica peršin, list
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 dl voda
  • 1 šalica riža, dugog zrna

Priprema

  1.  Ribu očistite od iznutrica pa posolite i popaprite. 
  2. U posudi za pečenje dno prekrijte maslinovim uljem te stavite narezani luk, zgnječeni češnjak, sitno sjeckani peršin, sol i papar. Stavite krumpir na ploške te ga prekrijte bijelim vinom i vodom. Potom stavite kokot i poklopite pekom.
  3. Pecite sat vremena. Zadnjih 20 minuta kuhanja stavite oparenu rižu. Ako je veći kokot, treba ga na pola pečenja podliti sokom od pečenja da ne bude presuh.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.