gastro postao
Konoba Roki's u Visu pripremila je kokota ispod peke za osam ljudi
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 223
Potrebno vam je
- 2 kg kokot
- 7 režanj češnjak
- 1 kg krumpir, bijeli
- 1 vezica peršin, list
- 3 kom luk ,crveni
- 2 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 dl voda
- 1 šalica riža, dugog zrna
Priprema
- Ribu očistite od iznutrica pa posolite i popaprite.
- U posudi za pečenje dno prekrijte maslinovim uljem te stavite narezani luk, zgnječeni češnjak, sitno sjeckani peršin, sol i papar. Stavite krumpir na ploške te ga prekrijte bijelim vinom i vodom. Potom stavite kokot i poklopite pekom.
- Pecite sat vremena. Zadnjih 20 minuta kuhanja stavite oparenu rižu.
Ako je veći kokot, treba ga na pola pečenja podliti sokom od pečenja da ne bude presuh.