Kolač od jagoda

Slatka kombinacija biskvita, kreme i voćnog preljeva
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 253

Potrebno vam je

  • 8 kom jaje kokošje
  • 200 g šećer, kristal
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom vanilin šećer
  • 250 g slastičarska krema
  • 500 g miješano svježe voće
  • 2 dl šećerni sirup
  • 1 kom preljev za voćne torte u vrećici
  • 5 dl vrhnje, biljno

Priprema

  1. Od žumanjaka, vanilin šećera, glatkog brašna i snijega napraviti biskvit.
  2. Ohlađeni kolač prerezati, polovicu natopiti šećernim sirupom i premazati kremom u koju je dodan šlag od biljnog vrhnja.
  3. Prekriti drugom polovicom biskvita na koju treba poslagati narezano voće te preliti voćnim preljevom.
Posjeti Gastro.hr