gastro postao
Slatka kombinacija biskvita, kreme i voćnog preljeva
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 253
Potrebno vam je
- 8 kom jaje kokošje
- 200 g šećer, kristal
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom vanilin šećer
- 250 g slastičarska krema
- 500 g miješano svježe voće
- 2 dl šećerni sirup
- 1 kom preljev za voćne torte u vrećici
- 5 dl vrhnje, biljno
Priprema
- Od žumanjaka, vanilin šećera, glatkog brašna i snijega napraviti biskvit.
- Ohlađeni kolač prerezati, polovicu natopiti šećernim sirupom i premazati kremom u koju je dodan šlag od biljnog vrhnja.
- Prekriti drugom polovicom biskvita na koju treba poslagati narezano voće te preliti voćnim preljevom.