Kolač od kakaa s tikvicom

Proljetna poslastica s kakaom, tikvicama i jabukom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 501

Potrebno vam je

  • 1 šalica pirovo brašno
  • 1 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 1 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 0.33 šalica agavin sirup
  • 0.67 šalica zobeno mlijeko
  • 0.50 šalica tikvice, zelene
  • 0.50 šalica jabuka (mesnati dio)
  • 4 žlica grožđice
  • 0.25 šalica sok od jabuke (konzerv.)
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 žlica marmelada, miješana
  • tamna čokolada

Priprema

  1. Namoči grožđice u jabučnom soku.
  2. Pomiješaj kakao prah i brašno sa solju.
  3. Dodaj ulje, agavin sirup te zobeno mlijeko.
  4. Umiješaj naribane tikvice i jabuke te na kraju grožđice.
  5. Stavi smjesu u kalup obložen papirom za pečenje te peci 30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
  6. Izvadi iz pećnice te premaži tankim slojem domaće marmelade bez šećera pa peci još 10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
  7. Ostavi da se hladi te pospi s malo naribane čokolade sa 70% kakaa.

Izvor Zdrava Krava

Posjeti Gastro.hr