gastro postao
Proljetna poslastica s kakaom, tikvicama i jabukom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 501
Potrebno vam je
- 1 šalica pirovo brašno
- 1 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 1 šalica kakao u prahu, nezašećereni
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 0.33 šalica agavin sirup
- 0.67 šalica zobeno mlijeko
- 0.50 šalica tikvice, zelene
- 0.50 šalica jabuka (mesnati dio)
- 4 žlica grožđice
- 0.25 šalica sok od jabuke (konzerv.)
- 0.50 mala žlica sol
- 1 žlica marmelada, miješana
- tamna čokolada
Priprema
- Namoči grožđice u jabučnom soku.
- Pomiješaj kakao prah i brašno sa solju.
- Dodaj ulje, agavin sirup te zobeno mlijeko.
- Umiješaj naribane tikvice i jabuke te na kraju grožđice.
- Stavi smjesu u kalup obložen papirom za pečenje te peci 30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Izvadi iz pećnice te premaži tankim slojem domaće marmelade bez šećera pa peci još 10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Ostavi da se hladi te pospi s malo naribane čokolade sa 70% kakaa.
Izvor Zdrava Krava