Kombinacija iz snova: Crumble od jabuka i oraha

Thinkstock
Ovaj fantastični drobljenac sjedinjuje zamamne okuse meda, jabuka i oraha.
Vidi originalni članak

Vjerojatno vas većina zna za povijest ovog deserta, da je nastao u vrijeme Drugog svjetskog rata za vrijeme nestašice hrane. Postao je popularan zato što je jeftin i jednostavan. To što ga i dan danas obožavamo govori o njegovom ukusu.

Zato hladne jesenske dane začinite slatkim mirisnim zalogajima. Upravo je 'crumble'  od jabuka i oraha idealan je odabir. Jabuke će dati sočnost, a 'crumble' će joj podariti neodoljivu hrskavost. Kombinacija iz snova... 

 

S dozom konjaka Crumble od jabuke i kruške kojem ćete se htjeti vratiti

 

Hrskavi agrumi Ovakav crumble još niste probali


Potrebno vam je:

  • 250 g brašna
  • 100 g smeđeg šećera
  • 200 g maslaca
  • 1 kg jabuka
  • 4 žlice meda
  • 1 mala žlica cimeta
  • sok pola limuna
  • 70 g oraha

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno i šećer pa dodajte omekšani maslac. Rukama umijesite smjesu dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Ostavite u hladnjaku neko vrijeme.
  2. Ogulite jabuke i narežite na manje komadiće. Rasporedite ih u nauljen lim za pečenje. Otopite med u mikrovalnoj pećnici ili na pari pa dodajte cimet i limunov sok. Prelijte preko jabuka pa preko pospite polovinu nasjeckanih oraha.
  3. Izvadite mrvice iz hladnjaka te njima prekrijte jabuke i pospite ostatkom oraha. Poravnajte površinu i pecite 45 minuta na oko 200°c.

U slast!

Posjeti Gastro.hr