Korejske palačinke s povrćem za doručak, ručak ili tulum

Lidija Lončarić
Danas nas tanjur vodi na istok, točnije u Koreju. A na putu do Korejskog poluotoka kratko smo stali i u Kini da uberemo jedan njihov duguljasti kupus.
Vidi originalni članak

S ovim receptom moći ćete potrošiti velike količine raznolikog povrća, a da pritom nitko za stolom ne prigovara zašto nema mesa na meniju. Zapravo siguran sam da će osobe koje ne vole previše povrće obožavati ovo jelo!

 

meetup blogera Otkrijte što smo kuhali na proljetnom druženju s blogerima

 

Uz to, korejske palačinke zvane i Pajeon su idealne za zdravi doručak, a bez problema mogu zamijeniti i cijeli ručak. Ali zbog “egzotike” smatram da su ipak najbolje kao party hrana kada vam prijatelji dolaze na druženje.

Kada god ih poslužite svi će uživati u njima, a evo kako se pripremaju.

 

Sastojci za korejske palacinke s povrćem i kineskim kupusom:

  • Kineski kupus (85 g)
  • Mrkva (65 g)
  • Crvena paprika (75 g)
  • Krumpir (55 g)
  • Mladi luk (25 g)
  • Tikvica (85 g)
  • Glatko brašno (330 g)
  • Jaje (1 kom)
  • Češnjak (1 režanj)
  • Voda (375 ml)
  • Soja umak (50 ml)
  • Aceto balsamico, sezamovo ulje
  • Sezam i razni začini

Postupak pripreme:

  1. Sve povrće (kineski kupus, mrkvu, crvenu papriku, krumpir, tikvicu i mladi luk) operite, očistite i sirove nasjeckajte ili naribajte na tanke male rezance.
  2. Od 330 grama glatkog brašna, 350 ml vode, 1 jaja, žličice i pol soli te pola žličice limunove trave napravite tekuću smjesu kao za palačinke.
  3. Smjesu prelijte preko naribanog povrća i sve dobro pomiješajte.
  4. Zagrijte teflonsku, keramičku ili neku drugu tavu za koju se ne lovi hrana i na nju žlicom stavite peći palačinke po cijeloj širini. Gledajte da vam debljina smjese bude debela oko 1 cm.
  5. Ja tavu nisam uljio jer sam htio da palačinke budu suhe kao pogača i da kasnije super upiju umak.
  6. Ispecite ih s obje strane dok ne postanu čvrste i vidite da su zapečene.
  7. Najbolje ih je narezati na manje trokute i tako poslužiti uz umak.
  8. Umak napravite od 50 ml sojinog umaka, 25 ml vode, pola žlice aceta balsamica i pola žlice sezamovog ulja. U njega dodajte još jednu žlicu šećera, žličicu crvene paprike, žličicu sjemenki sezama i mali režanj svježe drobljenog češnjaka. Sve dobro pomiješajte i poslužite odmah uz tople korejske palačinke.

맛있게 드세요 – korejski za dobar tek!

P.S. Više Darkovih fantastičnih recepata pronađite na blogu Darkova Web Kuharica, Facebook stranici i Instagram profilu.

Posjeti Gastro.hr