Krem juha od buče

Gusta jesenska juha od buče
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 98

Potrebno vam je

  • 1000 g buča
  • 50 g maslac, slani
  • 2.50 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 l pileći temeljac
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Buču operite, ogulite, prepolovite, izvadite sjemenke i narežite na kockice. Pospite ih začinima i ostavite da malo odstoje. Zatim ugrijte maslac i na njemu popržite kockice posute začinima; dodajte malo vode i kuhajte 10-15 minuta. Propasirajte kroz sito.
  2. Pažljivo miješajući umiješajte vrhnje i brašno, zatim dodajte propasiranu buču, posolite po želji, dodajte mljeveni papar i stalno miješajući dodajte temeljac. Stavite na vatru dok ne provri.
  3. Posebno umutite žumanjca i pomiješajte sa juhom nakon što ste je skinuli s vatre.

Gusta jesenska juha od buče

Posjeti Gastro.hr