gastro postao
Gusta jesenska juha od buče
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 98
Potrebno vam je
- 1000 g buča
- 50 g maslac, slani
- 2.50 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 1 l pileći temeljac
- sol
- papar
Priprema
- Buču operite, ogulite, prepolovite, izvadite sjemenke i narežite na kockice. Pospite ih začinima i ostavite da malo odstoje. Zatim ugrijte maslac i na njemu popržite kockice posute začinima; dodajte malo vode i kuhajte 10-15 minuta. Propasirajte kroz sito.
- Pažljivo miješajući umiješajte vrhnje i brašno, zatim dodajte propasiranu buču, posolite po želji, dodajte mljeveni papar i stalno miješajući dodajte temeljac. Stavite na vatru dok ne provri.
- Posebno umutite žumanjca i pomiješajte sa juhom nakon što ste je skinuli s vatre.
Gusta jesenska juha od buče