gastro postao
                                            
                                        
                                    Gusta jesenska juha od buče
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 98
Potrebno vam je
- 1000 g buča
 - 50 g maslac, slani
 - 2.50 dl vrhnje kiselo (20% masti)
 - 2 žlica pšenično brašno, bijelo
 - 1 žlica mješavina suhih začina
 - 1 l pileći temeljac
 - sol
 - papar
 
Priprema
- Buču operite, ogulite, prepolovite, izvadite sjemenke i narežite na kockice. Pospite ih začinima i ostavite da malo odstoje. Zatim ugrijte maslac i na njemu popržite kockice posute začinima; dodajte malo vode i kuhajte 10-15 minuta. Propasirajte kroz sito.
 - Pažljivo miješajući umiješajte vrhnje i brašno, zatim dodajte propasiranu buču, posolite po želji, dodajte mljeveni papar i stalno miješajući dodajte temeljac. Stavite na vatru dok ne provri.
 - Posebno umutite žumanjca i pomiješajte sa juhom nakon što ste je skinuli s vatre.
 
Gusta jesenska juha od buče