Krem-juha s lećom, slaninom i špinatom

Skuhatćute
Leća je odličan izvor vlakana, pridonosi dugotrajnoj energiji i sitosti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1254

Potrebno vam je

  • 140 g leća, suha
  • 200 g mladi špinat
  • 6 kriška slanina suha, masna
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom celer stabljika
  • 1500 ml povrtni temeljac
  • 4 žlica vrhnje za kuhanje
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Prepržite nasjeckani luk, mrkve i celer na žlici ugrijanog ulja oko 10 minuta.
  2. Umiješajte leću i zalijte temeljcem. Neka zakuha pa smanjite vatru i kuhajte oko pola sata.
  3. Ako leća "popije" svu tekućinu, ulijte vodu.
  4. Umiješajte špinat pa kuhajte još nekoliko minuta.
  5. Dodajte sol i papar pa ispasirajte juhu.
  6. Ugrijte još malo ulja u tavi pa prepržite slaninu dok ne postane hrskava.
  7. Prelijte juhu vrhnjem i pospite slaninom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr