gastro postao
Leća je odličan izvor vlakana, pridonosi dugotrajnoj energiji i sitosti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1254
Potrebno vam je
- 140 g leća, suha
- 200 g mladi špinat
- 6 kriška slanina suha, masna
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom celer stabljika
- 1500 ml povrtni temeljac
- 4 žlica vrhnje za kuhanje
- 2 kom luk ,crveni
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Prepržite nasjeckani luk, mrkve i celer na žlici ugrijanog ulja oko 10 minuta.
- Umiješajte leću i zalijte temeljcem. Neka zakuha pa smanjite vatru i kuhajte oko pola sata.
- Ako leća "popije" svu tekućinu, ulijte vodu.
- Umiješajte špinat pa kuhajte još nekoliko minuta.
- Dodajte sol i papar pa ispasirajte juhu.
- Ugrijte još malo ulja u tavi pa prepržite slaninu dok ne postane hrskava.
- Prelijte juhu vrhnjem i pospite slaninom.
Izvor Skuhatćute