Kremasta juha od kestena

Thinkstock
Okus kestena u kremastoj juhi koja osvaja na prvi gutljaj
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 248

Potrebno vam je

  • 400 g kesten
  • 40 g poriluk (cijeli)
  • 40 g krumpir, zreli
  • 40 g celer, korijen
  • 40 g peršin, korijen
  • sol
  • papar
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1.50 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Poriluk, celer i peršin prepržite na malo maslinova ulja, zatim dodajte oguljene kestene, zalijte vodom te kuhajte 30 minuta. Na polovici kuhanja dodajte naribani krumpir te začinite prema želji. Kada je juha gotova, propasirajte te dodajte vrhnje za kuhanje

Okus kestena u kremastoj juhi koja osvaja na prvi gutljaj

Posjeti Gastro.hr