Kremasta palenta s gorgonzolom

Thinkstock
Jednostavan recept za aromatičnu palentu koja će biti odličan prilog gotovo svakom jelu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 678

Potrebno vam je

  • 150 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 100 g gorgonzola
  • 500 ml povrtni temeljac
  • 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žličica maslac, slani
  • 0.50 vezica kadulja
  • sol
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Zagrijte temeljac do vrenja pa dodajte mlijeko i maslac.
  2. Začinite sa soli i muškatnim oraščićem.
  3. Postupno sipajte palentu uz stalno miješanje.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta uz često miješanje.
  5. Gorgonzolu narežite na kockice pa zajedno s kaduljom umiješajte u palentu pred kraj kuhanja.
Posjeti Gastro.hr