gastro postao
Jednostavan recept za aromatičnu palentu koja će biti odličan prilog gotovo svakom jelu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 678
Potrebno vam je
- 150 g kukuruzno brašno ili krupica
- 100 g gorgonzola
- 500 ml povrtni temeljac
- 500 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žličica maslac, slani
- 0.50 vezica kadulja
- sol
- muškatni oraščić
Priprema
- Zagrijte temeljac do vrenja pa dodajte mlijeko i maslac.
- Začinite sa soli i muškatnim oraščićem.
- Postupno sipajte palentu uz stalno miješanje.
- Kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta uz često miješanje.
- Gorgonzolu narežite na kockice pa zajedno s kaduljom umiješajte u palentu pred kraj kuhanja.