Kremasti dodatak jutarnjoj šalici kave

Getty Images
Tvoja jutarnja kava bit će još ukusnija ako dodaš i malo „vrhnja za kavu“ od badema.
Vidi originalni članak

Još ćeš se više veseliti šalici kave nakon što isprobaš ovo domaće "vrhnje" od badema. Idealno je za osobe s netolerancijom na laktozu i one kojima jednostavno ne odgovara okus kravljeg mlijeka.

Pripremi tjednu zalihu kroz vikend i uživaj tijekom cijelog tjedna u kremastim kavama. 

 

vrijeme je... Irska kava - nezaobilazna poslastica za sezonu kaputa

 

Sastojci:

  • 1 šalica badema
  • 4 šalice destilirane vode
  • 2 žlice kokosovog ulja

Priprema:

  1. Bademe uroni u vodu i pusti da se namaču otprilike osam sati.
  2. Premjesti u snažan blender, dodaj kokosovo ulje pa izblendaj u glatku smjesu.
  3. Procijedi kroz gaze i prelij u čistu staklenku ili bocu s poklopcem.
  4. Čuvaj u hladnjaku tjedan dana.

 

Međunarodni dan kave Na ovih pet mjesta možeš popiti zaista dobru kavu

 

Uživaj!

 

Posjeti Gastro.hr