Špajza 01. listopada 2019.

Na ovih pet mjesta možeš popiti zaista dobru kavu

foto: Facebook/Greenery Procaffe
gastro postao gastro.24sata.hr
Svake godine, 1. listopada svijet obilježava međunarodni dan kave i ljude - od poljoprivrednika, pečenjara, bariste, vlasnika kafića i drugih - koji naporno rade na stvaranju i posluživanju napitka koji svi volimo.

Kava nikada nije bila popularnije piće, stoji na stranicama Međunarodnoga dana kave, a procijenjeno je da se dnevno piju tri milijarde šalica te se taj broj nastavlja povećavati. 

Mi smo istražili u kojim Zagrebačkim kafićima možete popiti zanimljive verzije tog slasnog napitka.

Kavantura

U Zagrebu, na adresi Horvaćanska 23a, smjestila se Kavantura. Osim posluživanja pića i raznih kava, posjeduju i vlastiti webshop gdje možeš kupiti razne vrste kava arabike i robuste za kućanstva, ali i ugostiteljske obrte i urede. Neke od njih su Gospodin Kavomir, Kahvesi i Gospođica Kavica. Na sam Međunarodni dan kave, u svoju ponudu Kavantura uvodi i kavu Brazil Fazenda California Cold Soul Natural.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

{ MEĐUNARODNI DAN KAVE 1.10. } Na Međunarodni dan kave, u svoju ponudu uvodimo pravu poslasticu: kavu Brazil Fazenda California Cold Soul Natural! Ova kofeinska poslastica nam dolazi iz brazilske države Paraná i farme Fazenda California, a njena se fermentacija odvija posebnim procesom nazvanim Cold Soul. Tim procesom se dobivaju izuzetna bistrina, istaknute voćne karakteristike i složenost kave. Posjetite nas i počastite svoje nepce ovim jedinstvenim kofeinskim užitkom! Samo na Međunarodni dan kave, u Kavanturi svaku drugu kavu na bazi espressa dobijete s 50% popusta, a isto vrijedi i za vrećice kave (u zrnu ili mljevene)! ☕️🙌🥳 #internationalcoffeeday #internationalcoffeeday2019 #coffeetime #coffeeshops #thirdwavecoffee #coffeelover #coffeefirst #coffeecoffeecoffee #caffeinefix #instacoffeelovers #specialtycoffee #coffeedaily #coffeegeek #coffeeculture #specialtycoffeeshop #baristalove #coffeepassion #kava #zagrebackikafici #kavantura #imperijakave #kavopija #zagrebgram #zagrebspecialty #specialtycoffeezagreb #instazagreb

A post shared by Kavantura (@kavantura) on

Greenery Procaffe

Greenery Procaffe, poznat po svojim kavama s porukom, nalazi se u Ulica grada Vukovara 52e. U minimalističkom, za oči opuštajućem, zelenom interijeru, pronaći ćeš osim dobre kave i fantastičan interijer koji može biti inspiracija za 'otkinuti' pokoju odličnu fotku za društvene mreže. Greenery svoje pratioce, povodom Međunarodnog dana kave, nagrađuju kavom s porukom, a više o tome možeš pronaći na njihovom Instagram profilu.

Kim's Coffee

Kim's Coffee, u Petrovoj 21, osim standardnih pića i kava u svojoj ponudi također ima i specijalne kave, ali i pumpkin spice latte pri čijoj izradi koriste domaći sirup sa začinskom mješavinom, uz šlag i pumpkin spice šećer. Osim već spomenutih raznih vrsta kava, uvijek se možeš počastiti i croissantom ili palačinkom koji se također nalaze u ponudi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Popodnevna kava u ugodnom društvu ☕️☀️... #kimsmoments

A post shared by Kim's Coffee (@kims.coffee) on

Botaničar

Na svojim Facebook stranicama Botaničar bar opisuje se kao "bar s ponudom koja nosi botaničarski dodir, klub kulture i umjetnosti, kreativni rasadnik koji njeguje ljepotu življenja, biljka koja raste na ugostiteljskoj i kulturnoj karti Zagreba." Ono što je nama za oko "zapelo" jest činjenica da osim kave u Botaničaru ovaj tjedan možeš posjetiti i izložbu  "Vrtni grad" i tako doživjeti ispijanje kave na malo drugačiji način. Na Trgu Marka Marulića 6 tako će te dočekati spoj tople atmosfere, prekrasnoga bilja i umjetnosti.

Eliscaffe

Eliscaffe nalazi se na adresi Ilica 63, a u 2017. uvršten je u Phaidonov vodič Where to drink coffee i tako postao jedan od 600 najboljih kafića na svijetu koje je biralo 150 najboljih barista i stručnjaka za kavu. Kod njih, osim kave, zanimljivim Coffee Smarts kartama možete se poigrati, ali i provjeriti svoje znanje o kavi, a na svojim Facebook stranicama najavili su i dolazak novih kava.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.