Recepti 796 prikaza 25. ožujka 2019.

Kremasti dodatak vašoj jutarnjoj šalici kave

Getty Images
Vaša jutarnja kava bit će još ukusnija ako dodate i malo „vrhnja za kavu“ od badema.

Još ćete se više veseliti šalici kave nakon što isprobate ovo domaće vrhnje od badema. Idealno je za osobe s netolerancijom na laktozu i one kojima jednostavno ne odgovara okus kravljeg mlijeka.

Pripremite tjednu zalihu kroz vikend i uživajte tijekom cijelog tjedna u kremastim kavama. 

 

 

Možda vas zanima... Irska kava - nezaobilazna zimska poslastica Recepti

 

 

Sastojci:

  • 1 šalica badema
  • 4 šalice destilirane vode
  • 2 žlice kokosovog ulja

Priprema:

  1. Bademe uronite u vodu i pustite da se namaču otprilike osam sati.
  2. Premjestite u snažan blender, dodajte kokosovo ulje pa izblendajte u glatku smjesu.
  3. Procijedite kroz gaze i prelijte u čistu staklenku ili bocu s poklopcem.
  4. Čuvajte u hladnjaku tjedan dana.

 

 

Možda vas zanima... Prva kava i doručak u jednoj čaši Recepti

 

 

Uživajte!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.